KRISTOFFERSCENENS
TEAM


Konstnärlig ledare

marie-andree@kristofferscenen.se

Marie-Andrée Robitaille
Marie-Andrée studerade humanvetenskap samtidigt som hon utbildade sig till dansare vid ”École de Danse de Québec och cirkusartist på ”École Nacional de Cirque” i Montreal, Kanada. Sedan 1998 har Marie arbetat som cirkusartist med Cirkus Cirkör, som multidisciplinär artist och producent i flertalet internationella projekt, konstnärlig handledare, tränare/pedagog, stuntkvinna och som talangscout för casting teamet på Cirque du Soleil. 2011 Grundade hon CirkusPerspektiv, ett Stockholms baserat cirkuskompani. Kompaniets repertoar har bestått av en serie experimentella cirkusverk om kvinnlig representation i cirkus som ledde fram till ”Gynoïdes Circus Female Intelligentsia” som spelades på Orionteatern i Stockholm, januari 2016.
Marie-Andrée har kurerat 6 omgångar av « Women in Circus Consortium » runt om i Skandinavien. Från 2009-2018 var hon konstnärlig ledare för kandidatprogrammet i cirkus på Stockholms Konstnärliga Högskola (SKH). Vid SKH har hon genomfört en serie av forskningsprojekt i alternativa kompositionsmetoder för cirkus och är för närvarande doktorand i förmedling av performativa praktiker med inriktning (cirkus)koreografi. Marie-Andrée är en av initiativtagarna till Kristofferscenen och dess nuvarande konstnärliga ledare. 

Projektledare och koordinator för residensprogrammet
marina@kristofferscenen.se

Marina Rieger
Marina (hon|henne) har en bakgrund inom cirkuskonst från Artistenschule Contraire (Berlin/Tyskland) och är en fristående artist och producent för Strapmania Collective sedan 2017. Hon har en BA i Nordiska studier och Kulturvetenskap från Humboldt-universitetet i Berlin och är aktiv inom den tyska branschorganisationen för nutida cirkus (BUZZ), – för hållbar utveckling av cirkuskonsten och som koordinator för internationella nätverk. Hon är student vid Stockholms Konstnärliga Högskola och fokuserar sin konstnärliga forskning kring posthuman scenkonst.

Marina arbetar med att utveckla och driva Kristofferscenens cirkusresidens och är kontaktperson för cirkusresidens frågor.

Webb och kommunikation

Klara Mossberg
Klara är lindansare och luftakrobat, sedan 2011 har hon turnerat över Europa med flertalet olika cirkusproduktioner och kompanier, – skapat cirkusakter för den internationella marknaden och medverkat som cirkusartist i en spännvidd av genres, från experimentella konstprojekt, till opera och musikal. Hon har en kandidatexamen i Cirkus från Dans och Cirkushögskolan, (idag SKH) och har studerat Biomekanik och Motorisk kontroll på masterprogrammet på GIH. Hon var under flera år vice ordförande och styrelseledamot i Manegen samt undervisar regelbundet på Cirkus Cirkörs, Cirkusgymnasium.

För Kristoffersecenen har Klara arbetat med webb och kommunikation under våren 2022.

Marie Nilsson
Marie är en frilansande ljud och ljustekniker med en bakgrund inom industriklättring. Har själv arbetat som cirkusartist för över 15 år sedan och jobbat på cirkusinstitutionen på SKH som teknisk samordnare.

Numera även deltidsanställd på Kristofferskolan som scentekniker

Värd

Thomas Grahndin

Thomas är egentligen ifrån Danmark men flyttade till Stockholm i 2015 för att gå nycirkus gymnasiet vid Cirkus Cirkör. Sedan 2019 har han studerat på Stockholms Konstnärliga Högskola på Institutionen för Cirkus.
Thomas blev en del av Kristofferscenen i februari 2022 och hjälper till med lite allt möjligt. Bland annat hjälper han till med allting praktisk och är där för att släppa in publik och presentera när det är föreställning på Kristofferscenen.

Producent 2020-2021

Eduardo Cardozo Hidalgo

Mer info kommer inom kort.

STYRELSE OCH GRUNDARE

Ordförande
andil@kristofferscenen.se

Andil Dahl är musiker och ordförande i Kristofferscenens styrelse. Han var del av ursprunget till samarbetet med Kristofferskolan när han tidigare var lärare på skolan. Andil driver Reimersholme hotel, utsett till Årets Initiativ av SAMI 2020. Sedan 2022 är Andil ledare för Musikaliska Kvarteret, ett pulserande kluster av scener, restauranger, barer och event.

Andil Dahl is a musician and the chairman of the board of Kristofferscenen. He was at the origin of the collaboration with Kristofferskolan back when he was a teacher at the school. Andil runs the Reimersholme Hotel, which has won the 2020 SAMI’s award Initiative of the Year! Since 2022, Andil is the director of the Musikaliska Kvarteret, a vibrant cluster of stages, restaurants, bars and events. 

Sekreterare
ivar@kristofferscenen.se

Ivar Heckscher är en allsidig pedagog med rötter i Waldorfrörelsen och inom folkhögskolan. 
Han var pedagogiskledare på Cirkus Cirkörs gymnasium 2002-2005, föreståndare för Institutionen för Cirkus på Dans och Cirkus Högskolan (DOCH) 2005-2008 och han var styrelsemedlem i FEDEC- den europeiska federationen för cirkusskolor 2003-2008.
Invar Heckscher är en av initiativtagarna till Manegen – Sveriges intresseorganisation för cirkus, varieté och gatuperformance.
Han undervisar ofta på Institutionen för cirkus på Sveriges Konstnärliga Högskola- SKH och är en aktiv broderare. Ivar är en av initiativtagarna till Kristofferscenen och fungerar som dess pedagogiska och konstnärliga rådgivare.

Kassör
marie-andree@kristofferscenen.se

Marie-Andrée är en av initiativtagarna till Kristofferscenen och dess nuvarande konstnärliga ledare.
Se ovan för full biografi.

PARTNERS

Kristofferscenens huvudsakliga partners:
Cirkusperspektiv, Kristofferskolan,
Kristofferskolans byggnadsstiftelse
Partners:
Dansistan/Cirkusistan.
Ytterligare samarbeten är under utveckling.

CirkusPerspektiv Cirkusperspektiv är ett produktionskompani för cirkus baserat I Stockholm, Sverige.
Kristofferskolan är en 12-årig Waldorfskola belägen på kullen i Åkeslund, nära Brommaplan i Stockholm.
DANSISTAN/CIRKUSISTAN är ett arrangörsnätverk av scener i Stockholms stad och län samt Uppsala, som visar dans och cirkus för den unga publiken.

Med stöd av:
Stockholmsstad, Region Stockholm och Kulturrådet.

Kristofferscenen är stolt medlem av Manegen, Sveriges intresseorganisation för cirkus, varieté och gatuperfomance.